BOGHICI MIRCEA vs. ANI – CA Alba Iulia, sentinta nr. 57/01.03.2011: „Instanta aprecieaza ca functia de manager de spital este asimilata celei de functionar public. Prin urmare, exista incompatibilitate intre functia de consilier local si manager de spital. De asemenea, exista incompatibilitate intre functia de manager de spital si functiile politice detinute de reclamant”

Data: 05 October 2015, 19:39 | autor: C.G. | 1 comentarii | 1827 afisari

Prin sentinta nr. 57/01.03.2011, irevocabila prin nerecurare, Sectia de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Alba Iulia a respins actiunea reclamantului Boghici Mircea - manager al Spitalului Municipal Sebes, consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Spring, judetul Alba, si vicepresedinte al organizatiei judetene Alba a PSD, presedinte al organizatiei comunale Spring a PSD si membru al biroului comunal Spring al PSD - in contradictoriu cu parata Agentia Nationala de Integritate, avand ca obiect cererea de anulare a actului de constatare intocmit de ANI sub nr. 241/I.I./26.10.2009.


>>Sentinta nr. 57/01.03.2011 pronuntata de Curtea de Apel Alba Iulia-Sectia de contencios administrativ si fiscal, in dosarul nr. 1371/57/2009

Obiectul dosarului: actiune in constatare.

Solutia: „Respinge actiunea in contencios administrativ formulata de reclamantul B.M., domiciliat in (…), in contradictoriu cu parata Agentia Nationala de Integritate, cu sediul in Bucuresti, B-dul Lascar Catargiu, nr. 15, sector 1. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare”.

Nota: solutie irevocabila prin nerecurare.

Extras din sentinta:

Potrivit art. 180 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, in forma in vigoare la data emiterii actului atacat, functia de manager persoana fizica este incompatibila cu 'exercitarea oricaror alte functii salarizate, nesalarizate sau/ si indemnizate... cu exceptia functiilor sau activitatilor in domeniul medical, didactic si de studiu profesional, al cercetarii stiintifice si al creatiei literar-artistice'.

(...) Drept urmare, cata vreme in exercitarea calitatii de consilier local petentul a fost indemnizat pentru participarea la sedintele consiliului local si ale comisiilor de specialitate, cu sume ce sunt evidentiate de reclamant in declaratia de avere nr. 1440/20.07.2009 la pct. 6 'Venituri din alte surse', aceasta genereaza o stare de incompatibilitate cu calitatea de manager de spital (...).

Avand in vedere ca, potrivit art. 165 alin. (1) din Legea nr. 95/2006, spitalul este unitate sanitara de utilitate publica, iar printre functiile prevazute in lista din Anexa Legii nr. 188/1999 privind functionarii publici se regaseste functia de manager public, instanta aprecieaza ca functia de manager de spital este asimilata celei de functionar public. Prin urmare, exista incompatibilitate intre functia de consilier local si manager de spital si prin prisma dispozitiilor art. 88 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 161/2003, intrucat acest text legal stabileste ca functia de consilier local este incompatibila cu calitatea de functionar public. De asemenea, exista incompatibilitate intre functia de manager de spital si functiile politice detinute de reclamant, in temeiul dispozitiilor art. 98 alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora 'functionarilor publici le este interzis sa fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice'.

Comentarii

# Vasile date 5 October 2015 19:59 0

Frumos

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.