Baroul Dolj a sarbatorit 150 de ani de avocatura in Oltenia

Data: 22 June 2015, 13:15 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1130 afisari

Avocatii din Dolj au celebrat Ziua Avocatului Roman la Craiova, in cadrul unui eveniment organizat de Baroul Dolj, la care au participat si oficialitati locale, precum primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, si presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.


Prezent la eveniment a fost si presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, avocatul Gheorghe Florea, dar si judecatorul Ionel Grigorie, reprezentant al Curtii de Apel Craiova, decanul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Craiova, prof. univ. dr. Sevastian Cercel precum si prorectorul Universitatii Spiru Haret, prof. univ. dr. Gheorghe Bica.

Potrivit unui comunicat de presa emis de Baroul Dolj, pentru ca sarbatorirea Zilei Avocatului Roman a fost facuta sub genericul „150 de avocatura in Oltenia”, au raspuns invitatiei organizatorilor si decanii barourilor din judetele invecinate, respectiv Florin Homescu, decanul Baroului Gorj, Danut Rolea, decanul Baroului Mehedinti, Mihaita Bubatu, decanul Baroului Olt, si Narcisa Dumbravescu, decanul Baroului Valcea.

"Alocutiunile invitatilor au subliniat rolul si importanta Baroului Dolj de-a lungul timpului atat pentru profesia de avocat, cat si pentru comunitatea locala.

Presedintele UNBR, Gheorghe Florea, a oferit DIPLOMA DE EXCELENTA Baroului Dolj in semn de pretuire pentru realizarile obtinute in activitatea de organizare a exercitarii profesiei de avocat si pentru perfectionarea activitatii avocatilor inscrisi in barou.

Cu acest prilej au fost lansate si doua lucrari privitoare la istoria Baroului Dolj, si anume reeditarea Istoria Baroului Dolj dela 1864 la 1928 sub semnatura lui G. Mil. Demetrescu si Istoria Baroului Dolj in documente 1911 - 1957, editie ingrijita de cercetator dr. serban Patrascu. Pinacotecii Baroului Dolj i s-a adaugat o lucrare a pictorului Cristi Volcinschi reprezentand sediul Baroului Dolj din perioada 1956 – 1995", se arata in comunicatul de presa emis de organizatori.Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.