Baroul Cluj va aviza site-urile si paginile de Facebook ale avocatilor (Hotararea)

Data: 13 May 2019, 11:56 | autor: L.J. | 0 comentarii | 381 afisari

Consiliul Baroului Cluj condus de Flavia Maier (foto) a luat in discutie modificarea Legii 51/1995 prin Legea 25/2017 in ceea ce priveste publicitatea facuta de un avocat sau de o forma de exercitare a profesiei. In urma dezbaterilor, Consiliul Baroului Cluj a decis ca este necesara avizarea de catre Consiliu a continutului site-urilor si a paginilor din orice retea de socializare apartinand avocatilor, fiind vorba despre site-uri si pagini care contin informatii cu privire la activitatea profesionala a acestora si care "sunt identificate, fie prin denumire, fie prin descrierea lor, ca fiind detinute sau administrate de o forma de exercitare a profesiei".


Lumea Juridica prezinta in acest sens Hotararea Baroului Cluj nr. 65 privind publicitatea facuta de avocati in mediul online, pe site-urile si paginile de pe retelele de socializare prin care isi fac publicitate avocatii:

„Avand in vedere dispozitiile Codului Deontologic al avocatilor din UE aprobat prin Decizia Comisiei permanente a UNBR 1486 din 27 octombrie 2007 cu privire la aplicarea pe teritoriul Romaniei a Codului deontologic al avocatilor din UE, Consiliul Baroului Cluj, fata de avizarea mijloacelor de publicitate folosite in mediul online de avocatii inscrisi pe tabloul avocatilor din Baroul Cluj, Hotaraste:

Art. 1 – (1) Continutul site-urilor si a paginilor din orice retea de socializare apartinand formelor de exercitare a profesiei care contin informatii cu privire la activitatea profesionala a acestora si care sunt identificate, fie prin denumire, fie prin descrierea lor, ca fiind detinute sau administrate de o forma de exercitare a profesiei, sunt supuse avizarii de catre Consiliul Baroului, in conditiile art. 249 din Statutul profesiei de avocat.

(2) Avizarea nu este necesara pentru comunicarile facute de avocat, in virtutea libertatii sale de exprimare si in scopul apararii intereselor clientului ori participarii avocatului la o dezbatere cu privire la chestiuni de interes public.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.