Baroul Bucuresti solicita Ministerul Justitiei sa asigure spatii pentru avocati la Sectiile Civile VI si VII ale Tribunalului Bucuresti

Data: 21 February 2017, 14:24 | autor: L.J. | 0 comentarii | 616 afisari

 

Baroul Bucuresti a sesizat Ministerul Justitiei, prin adresa nr. 1755 din 17 februarie 2017, cu privire la dificultatile intampinate de avocati in exercitarea profesiei la locatia unde functioneaza in prezent Sectiile Civile VI si VII ale Tribunalului Bucuresti. Decanul Baroului Bucuresti, av. dr. Ion Dragne (foto), arata ca solicitarea a fost formulata in urma sesizarilor primite de la numerosi avocati cu privire la lipsa spatiilor si a dotarilor din sectiile respective.


Reprezentantii Baroului precizeaza, in sesizare, ca Ministerul Justitiei este obligat, potrivit Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarca profesici de avocat, sa asigure spatiile necesare in vederea desfasurarii activitatii avocatilor la sediul instantelor judecatoresti.

 

Av. dr. Ion Dragne mai arata ca a constatat personal, cu ocazia unor deplasari la aceasta adresa, ca „lipsesc cu desavarsire spatiul si dotarile care sa permita avocatilor consultarca si redactarea lucrarilor profesionale, depozitarea servietelor, robelor, etc, pe parcursul sau in asteptarea luarii cauzelor in care sunt angajati”. In continuare, reprezentantii Baroului Bucuresti isi exprima protestul „fata de modul in care Ministerul Justitiei pune in aplicare dispozitille Legii nr. 51/1995 si fata de maniera in care trateaza profesia de avocat in Baroul Bucuresti” si solicita „initierea de indata a unor demersuri in vederea punerii la dispozitie gratuit a unui spatiu care sa fie la dispozitia exclusiva a avocatilor”. In sesizare se mai precizeaza ca Baroul Bucuresti a facut demersuri pentru identificarea unui spatiu care sa corespunda nevoilor avocatilor pentru exercitarea in conditii demne a profesiei de avocat in locatia respectiva si isi manifesta disponibilitatea ca, asa cum a procedat si in celelalte locatii cu aceasta destinatie, sa asigure personalul si dotarile minimale pentru ca spatiul sa functioneze in mod corespunzator.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.