Avocatul Dan Sova condamnat definitiv (Minuta)

Data: 20 June 2018, 17:15 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1151 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat, miercuri 20 iunie 2018, decizia definitiva in dosarul avocatului Dan Sova, fost ministru al Transporturilor.


Completul de 5 judecatori ICCJ a dispus condamnarea lui Dan Sova la 3 ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. In acelasi dosar, ICCJ a decis condamnarea fostului director al CET Govora, Mihai Balan, la 3 ani inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu.

Decizia ICCJ a fost data cu opinie separata in sensul achitarii celor doi inculpati.

Minuta Completului de 5 judecatori ICCJ:

Minuta deciziei penale nr. 108: Cu majoritate, Admite apelurile declarate de Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie si inculpatii Sova Dan Coman si Balan Mihai impotriva sentintei nr.506 din data de 25 septembrie 2017, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala in dosarul nr.526/1/2016. Desfiinteaza, in parte, sentinta penala mai sus mentionata si, rejudecand in fond:

1.Inlatura aplicarea art.7 alin.1 lit.a din Legea nr.78/2000 din incadrarea juridica data faptei retinute in sarcina inculpatului Sova Dan Coman si condamna pe acesta la pedeapsa de 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.291 alin.1 Cod penal raportat la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal. In conformitate cu art.67 Cod penal, aplica aceluiasi inculpat pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art.66 lit.a, b si g Cod penal, pe o perioada de 2 ani dupa executarea pedepsei principale. In temeiul art.65 Cod penal interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsa accesorie, exercitarea drepturilor prevazute de art.66 lit.a, b si g Cod penal.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.