Avocatul Crenguta Leaua, primul vicepresedinte roman al Curtii Internationale de Arbitraj de la Paris

Data: 22 June 2015, 15:38 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1484 afisari

Avocatul Crenguta Leaua (foto) a fost numit vicepresedinte al Curtii Internationale de Arbitraj, de la Paris, urmand sa preia functia la 1 iulie 2015. Crenguta Leaua va intra in componenta consiliului de conducere al celei mai importante institutii arbitrale la nivel global, alaturi de alti 16 vicepresedinti si de presedintele Alexis Mourre, proaspat ales pentru mandatul 2015-2018.


"Este pentru prima data cand in lista vicepresedintilor Curtii Internationale de Arbitraj ICC Paris se regaseste un jurist dintr-o tara din Europa de Est, alta decat Rusia. Aceasta numire vine dupa incheierea unui mandat de trei ani ca membru al Curtii, perioada in care m-am straduit sa am o implicare concreta si semnificativa in activitatea acestei institutii arbitrale", a declarat avocatul Codruta Leaua, intr-un comunicat de presa emis luni, 22 iunie 2015.

In componenta Curtii Internationale de Arbitraj de la Paris se regasesc membri numiti dintre candidatii desemnati de peste 80 de state reprezentate in cadrul ICC Paris. Rolul principal al Curtii este de a asigura administrarea arbitrajului in bune conditii, cu respectarea drepturilor partilor si cu scopul asigurarii recunoasterii si executarii hotararilor pronuntate de tribunalele arbitrale.

Avocatul Crenguta Leaua este conferentiar universitar titular la Academia de Studii Economice Bucuresti si cadru didactic asociat in cadrul programului de masterat in Arbitraj Comercial organizat de Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. In arbitraj are o experienta bazata pe cele peste 100 de cazuri care-i alcatuiesc portofoliul, fiind inclusa pe listele de arbitri ale curtilor de arbitraj de pe langa camerele de comert si industrie din Romania, Austria, Polonia, Bulgaria si Slovenia, precum si din Kuala Lumpur si Shanghai. De asemenea, Crenguta Leaua este listata ca arbitru la Centrul de Arbitraj si Mediere al Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale de la Geneva si este membra a International Council for Commercial Arbitration (Haga), a Chartered Institute of Arbitrators CIArb, a London Court of International Commercial Arbitration LCIA si a Swiss Arbitration Association ASA.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.