Avocatii, revoltati de legea care ii obliga sa devina turnatori (Document)

Data: 16 January 2020, 13:31 | autor: L.J. | 0 comentarii | 401 afisari

Baroul Bucuresti cere Uniunii Nationale a Barourilor din Romania sa initieze un dialog cu Parlamentul Romaniei, astfel incat sa fie modificata Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului. prin care sunt obligati sa raporteze la Oficiul National pentru Spalarea Banilor tranzactiile clientilor pe care ii asista. 


Prin aceasta lege, avocatii sunt obligati sa raporteze la Oficiul National pentru Spalarea Banilor tranzactiile clientilor pe care ii asista. 

In scrisoarea adresata UNBR (facsimil) se arata ca noua forma a legii are un impact negativ asupra profesiei de avocat, ale carei principii fundamentale, in special secretul profesional, intra in conflict cu obligatiile impuse prin legea profesionistilor implicati in activitatea comerciala, in principal.

Motiv pentru care se cere UNBR sa initieze un dialog cu Parlamentul Romaniei, prin care sa se urmareasca modificarea Legii 129/2019 prin excluderea avocatilor din categoria profesionistilor obligati sa se inregistreze si sa raporteze tranzactiile in care asista clienti:

“In masura in care acest demers firesc intr-o societate democratica nu va avea finalul dorit, modificarea legii sa se realizeze minimal, prin reglementarea unei proceduri de raportare de catre avocati a tranzactiilor la care face referire legea, catre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, care sa aprecieze cu privire la necesitatea informarii autoritatii competente in materie, de la caz la caz”.  
 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.