AVOCAT RETINUT DE DNA, ACHITAT DE INSTANTA – Sentinta Curtii de Apel Constanta prin care a fost achitat avocatul Tudorel Dobre, presedintele Camerei de Comert Bilaterale Romania – Kuweit: “Nu s-a probat ca s-ar fi remis inculpatului 40.000 de euro pentru ca acesta sa-si trafice influenta pe langa organele judiciare”

Data: 19 September 2018, 11:25 | autor: L.J. | 0 comentarii | 986 afisari

Prin Hotararea 89/2018 in dosarul 77/36/2017, Curtea de Apel Constanta l-a achitat pe avocatul Tudorel Dobre, presedintelui Camerei de Comert Bilaterale Romania – Kuweit, in baza art. 16 lit.c Cod procedura penala care prevede ca “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”. Sentinta nu este definitiva.

Procurorii DNA au retinut in rechizitoriu faptul ca: ”In cursul anului 2013, inculpatul Dobre Tudorel a pretins si a primit de la o persoana (martor in cauza) suma de 40.000 euro. In schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lasat sa se creada ca are influenta asupra lucratorilor de politie care instrumentau o cauza penala in care erau cercetati martorul si o alta persoana si a promis ca ii va determina pe politisti sa procedeze intr-o maniera care sa conduca la solutii favorabile fata de cele doua persoane. In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce apartin inculpatului.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Constanta, cu propunere de a se mentine masura preventiva si masurile asiguratorii dispuse in cauza.
In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie
”.

Minuta Curtii de Apel Constanta din 25.04.2018:

“In baza art.396 alin.5 cod procedura penala in ref. la art.17 alin.2 cod procedura penala coroborat cu art.16 lit.c cod procedura penala, Achita pe inculpatul Dobre Tudorel pentru comiterea infractiunii prev. de art.6 din Legea nr.78/2000 rap. la art.291 alin.1 cod penal cu aplic. art.5 cod penal. Respinge, ca nefondata, cererea de confiscare de la inculpatul Dobre Tudorel a sumei de 40.000 euro. In baza art.404 alin.4 lit.c cod procedura penala, Dispune ridicarea sechestrului asigurator dispus prin Ordonanta din data de 29.12.2016 pronuntata de DNA – Serviciul Teritorial Constanta referitor la cota devalmasa detinuta de inculpatul Dobre Tudorel asupra imobilului tip duplex si teren aferent in suprafata indiviza de 43,84 + 35 m patrati situat in Municipiul Constanta. Respinge cererea privind confiscarea extinsa asupra cotei devalmase detinuta de inculpatul Dobre Tudorel din terenurile situate in comuna Corbu, judetul Constanta. In baza art.275 alin.3 cod procedura penala, Cheltuielile judiciare avansate de stat in cursul urmaririi penale si la instanta de fond raman in sarcina statului. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronuntata in sedinta publica, azi 25.04.2018”.

Extras din sentinta Curtii de Apel Constanta:


 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.