AVOCAT ACHITAT PENTRU INSELACIUNE – Sentinta Curtii de Apel Timisoara in dosarul 768/59/2016: “Sustinerea din rechizitoriu este falsa, caci, in mod real, niciuna din taxele indicate in prezentul dosar nu purta mentiunea 'anulat' la momentul depunerii lor de catre inculpat la instanta. Sustinerea din rechizitoriu apare chiar ca fiind ilogica, avand in vedere ca aplicarea stampilei rosii cu mentiunea anulat nu ar putea scapa neobservata de registrator/arhivar/grefier/judecator”

Data: 03 May 2018, 11:42 | autor: L.J. | 0 comentarii | 728 afisari

Prin sentina penala 69/PI din dosarul 768/59/2016, Curtea de Apel Timisoara a dispus achitarea avocatului Adrian Gociu, din Baroul Timis, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata in baza art. 16 lit. b teza II – a CPP care prevede ca “fapta nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”. Sentinta CA Timisoara a fost mentinuta si in apel de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au retinut in rechizitoriu ca avocatul Gociu "a depus in trei dosare inregistrate pe rolul instantelor din circumscriptia Curtii de Apel Timisoara mai multe chitante ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja solutionate, cu scopul de a induce in eroare instanta cu privire la achitarea taxelor de timbru”.

Sentina penala 69/PI. Curtea de Apel Timisoara. Sectia penala

Judecator:

Ioan Popescu

Stadiu procesual: Fond

Obiectul dosarului: Inselaciune

Solutia pe scurt:

“In baza art. 396 alin. 5 C.p.p. rap. la art. 16 lit. b teza a II-a C.p.p. achita pe inculpatul Gociu Adrian de sub invinuirea savarsirii infractiunii prev. de art. 244 alin. 1 si 2 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. si art. 5 C.p. In baza art. 397 C.p.p. respinge pretentiile partii civile Directia Fiscala a Municipiului Timisoara si constata ca Administratia Judeteana a Finantelor Publice Timis nu s-a constituit parte civila in cauza. In baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de apel, in termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronuntata in sedinta publica azi 23.01.2017”.

Extras din sentinta:


 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.