AUTORITATE PUBLICA - Inalta Curte, dezlegare de drept: Notiunea de autoritate publica astfel cum este definita de art. 2 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, este similara cu cea de institutie publica?

Data: 29 October 2018, 10:39 | autor: L.J. | 0 comentarii | 599 afisari

Prin Decizia 28 in dosarul 304/1/2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept - a luat in examinare sesizarea formulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal, in Dosarul nr. 391/36/2014, privind pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarelor chestiuni de drept:

"- In interpretarea art. 2 alin. (1) lit. b) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se poate considera ca furnizorul serviciului public de apa si canalizare, astfel cum este definit de Legea serviciului de alimentare cu apa si canalizare nr. 241/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si Legea serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, este o autoritate publica?

- notiunea de 'autoritate publica', astfel cum este definita de art. 2 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, este similara cu cea de 'institutie publica' astfel cum este prevazuta de art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finantele locale, cu modificarile si completarile ulterioare?".

Judecatori:

Ionel Barba - presedintele Sectiei de contencios administrativ si fiscal - presedintele completului
Iuliana Maiereanu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Cezar Hincu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Mariana Constantinescu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Emilia Claudia Visoiu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Laura-Mihaela Ivanovici - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Veronica Nastasie - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Florentina Dinu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal
Carmen Maria Ilie - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Minuta Deciziei 28 in dosarul 304/1/2017:

“In numele legii

Decide:

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.