Asociatia Magistratilor sustine demersul CAB dupa actiunea procurorilor din CSM

Data: 10 September 2018, 20:17 | autor: L.J. | 0 comentarii | 927 afisari

Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), condusa de catre judecatoarea Andreea Ciuca (foto), de la Curtea de Apel Targu Mures, sustine demersul Colegiului de conducere al Curtii de Apel Bucuresti, care a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii pentru a stabili daca actiunea membrilor Sectiei pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este de natura sa afecteze independenta Justitiei.


Reactia AMR vine luni, 10 septembrie 2018, dupa ce Sectia pentru judecatori din CSM a emis vineri, 7 septembrie 2018, un comunicat prin care a anuntat ca se delimiteaza de actiunea procurorilor din Consiliu. Acestia solicitasera explicatii din partea Curtii de Apel Bucuresti pentru solutia pronuntata de catre judecatoarea Doina Ungureanu in dosarul in care Inspectia Judiciara a reclamat inlaturarile abuzive din raportul privind activitatea fostei sefe a DNA Laura Kovesi (click aici pentru a citi).

In comunicatul de luni, Asociatia Magistratilor atrage atentia ca demersul procurorilor din CSM a fost intreprins strict in nume personal si sustine ca „trebuie sa ne delimitam de orice actiune cu potential de imixtiune in activitatea instantelor de judecata care sa aduca fie si numai atingere independentei si impartialitatii”.

Comunicatul integral al Asociatiei Magistratilor din Romania:


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.