Apelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Data: 25 May 2018, 12:40 | autor: L.J. | 0 comentarii | 722 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie face apel la moderatie in discursul public legat de chestiunile privind justitia, cu atat mai mult in cele privind dosare aflate pe rolul instantelor judecatoresti, indiferent de etapa procesuala.


Conform unui comunicat de presa dat publicitatii, vineri 25 mai 2018, Inalta Curte subliniaza importanta respectarii independentei justitiei, ca premisa a statului de drept si garantie fundamentala a procesului echitabil, amintind ca independenta justitiei nu este un privilegiu al judecatorului, ci responsabilitatea impusa acestuia care ii permite sa solutioneze o cauza exclusiv in baza legii si a probelor, fara influente externe de orice natura. De asemenea, instanta suprema precizeaza ca necesitatea ca nicio alta autoritate a statului sa nu dea impresia ca deciziile judecatoresti ar putea fi influentate in orice mod.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.