APEL RETRAS DE PARCHET - “Si-a manifestat personal vointa de a retrage calea de atac”

Data: 05 August 2019, 12:55 | autor: L.J. | 0 comentarii | 413 afisari

Prin Decizia 56/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat act de retragerea apelului formulat de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta.

Prin sentinta nr. 228/P din data de 11 decembrie 2018 pronuntata de Curtea de Apel Constanta, sectia penala si pentru cauze penale cu minori si de familie, pronuntata in dosarul nr. x/2018, in baza art. 485 alin. (1) pct. b C. proc. pen., a fost respins acordul de recunoasterea a vinovatiei incheiat de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta si inculpatul A., cercetat pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante prevazuta de art. 336 alin. (1) C. pen., obiect al cauzei penale nr. x/2017 si s-a trimis dosarul procurorului.
Impotriva sentintei penale nr. 228/P din data de 11 decembrie 2018 pronuntata de Curtea de Apel Constanta, sectia penala si pentru cauze penale cu minori si de familie, a declarat apel Parchetul de pe Judecatoria Constanta.

In esenta, Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta a sustinut ca nu exista o dispozitie legala sau o decizie cu caracter obligatoriu a Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau a Curtii Constitutionale care sa prevada ca, in cazul avocatilor pentru care s-a dispus suspendarea din exercitarea profesiei, competenta materiala de solutionare apartine Curtilor de Apel, acest aspect rezultand doar din practica judiciara, care, insa, nu este izvor de drept.

Minuta ICCJ:

“Ia act de retragerea apelului formulat de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta impotriva sentintei penale nr. 228/P din data de 11 decembrie 2018 pronuntata de Curtea de Apel Constanta, sectia penala si pentru cauze penale cu minori si de familie, in dosarul nr. x/2018.

Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea apelului formulat de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta raman in sarcina statului.

Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru inculpatul A. in cuantum de 554 de RON, ramane in sarcina statului si se suporta din fondurile Ministerului Justitiei.

Definitiva”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.