ccf

Anuntul lui Iohannis despre taierea pensiilor magistratilor: “Ii voi sprijini”

Data: 10 January 2020, 12:25 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2075 afisari

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto stanga) a vorbit in 9 ianuarie 2020 despre intentia Guvernului PNL privind taierea pensiilor de serviciu ale magistratilor.


Din discursul lui Iohannis a reiesit ca acesta incurajeaza Guvernul PNL condus de Ludovic Orban (foto dreapta) sa mearga mai departe cu taierea pensiilor magistratilor.

Intrebat fiind despre proiectul din Parlament privind taierea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii profesionale, inclusiv magistratii, Klaus Iohannis a explicat ca aceasta problema trebuie rezolvata pe cale parlamentara. In acest sens, presedintele Romaniei a tinut sa precizeze ca va sprijini PNL daca va dori sa accelereze demersurile pentru adoptarea proiectului de taiere a pensiilor de serviciu ale magistratilor.

Iata declaratiile lui Klaus Iohannis:

Jurnalist: Voiam sa va intreb despre blocajul privind pensiile speciale. In Parlament nu a existat un vot la sfarsitul sesiunii trecute, iar PNL insista pentru o sesiune extraordinara pentru eliminarea acestor pensii speciale, mai putin pensiile militarilor si ale celor din sistemul de Aparare si de Interne. PSD insa spune ca este o capcana si ca, daca s-ar adopta aceasta lege, ar fi neconstitutionala. Cum vedeti rezolvata problema eliminarii acestor pensii speciale, cerute si de societate?

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Aceasta chestiune trebuie rezolvata pe cale parlamentara. Dar pot sa va spun ca mi se pare cam lunga vacanta parlamentara. Deci, daca exista in PNL dorinta de a accelera demersurile parlamentare, ii voi sprijini.

Jurnalist: Si in acest context, credeti ca ar trebui, Partidul National Liberal sau Guvernul, sa isi asume raspunderea si pe acest proiect, care este extrem de important? Pentru ca nu exista majoritate.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Evident ca variantele, daca am spus ca trebuie rezolvata prin procedura parlamentara, sunt doua. Angajarea raspunderii este o procedura parlamentara si discutarea in regim normal in Parlament este evident calea uzuala parlamentara. Dar am vrut sa reiterez acest lucru, fiindca a aparut asa, la unii, impresia ca angajarea raspunderii este o cale neparlamentara de legiferare. Este o cale parlamentara de legiferare si nu este o legiferare delegata”.


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.