Anuntul CSM cu privire la judecatorul care l-a achitat pe Dumitru Dragomir

Data: 03 aprilie 2020, 11:08 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2523 afisari

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturi a luat in discutie in sedinta din 2 aprilie 2020 situatia unui judecator de la Curtea de Apel Bucuresti.

Este vorba despre judecatorul Ovidiu Richiteanu - Nastase, cel care a dispus achitarea fostilor sefi ai Federatiei Romane de Fotbal si Ligii Profesioniste de Fotbal, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir.


Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost achitati definitiv in dosarul in care DNA i-a trimis in judecata pentru abuz in serviciu, folosirea influentei ori autoritatii si sustragere de sub sechestru pentru dezafilierea Universitatii Craiova. Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au primit achitare pentru toate acuzatiile pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala si fapta nu exista, iar completul care a pronuntat decizia a fost format din judecatorii Ovidiu Richiteanu Nastase si Carmen Veronica Gaina.

 In motivarea deciziei de achitare a lui Mircea Sandu si Dumitru Dragomir se arata ca nu exista vreo proba care sa sustina acuzatiile parchetului privind acuzatia de abuz in serviciu, iar nu cei doi inculpati si-au indeplinit in mod defectuos atributiile, ci chiar rechizitoriul este intocmit in mod defectuos.

Revenind, in sedinta din 2 aprilie 2020, CSM a decis “prelungirea delegarii in functia de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti a domnului judecator OVIDIU RICHITEANU-NASTASE, incepand cu data de 12.04.2020, pana la ocuparea functiei, prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni". 

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.