Anunt extrem de important de la Baroul Timis

Data: 24 martie 2020, 11:45 | autor: L.J. | 0 comentarii | 746 afisari

Baroul Timis condus de Sergiu Stanila (foto) anunta ca incepand cu data de 23 martie 2020, pe toata durata starii de urgenta, programul de functionare al Baroului si al CAA Filiala Timis este cel normal, de luni pana vineri, 8:00 - 16:00.


Baroul Timis precizeaza ca programul are urmatoarele particularitati:

"1. accesul avocatilor in sediul Baroului Timis este suspendat; cu titlu exceptional, cu acordul responsabilului SAJ Timis sau al Decanului Baroului Timis, se permite accesul membrilor SAJ, daca activitatea judiciara o cere;

Date de contact (pentru functionarea SAJ Timis):

DECAN - Avocat dr. Sergiu I. Stanila, telefon: +40 722 316 451, e-mail: sergiu@stanila.com

PRODECAN - Avocat Cristian Banda, telefon: +40 722 686 631, e-mail: cabinetbanda@gmail.com

RESPONSABIL SAJ TIMIS - Avocat Ciprian Barbul, telefon: +40 722 719 689, e-mail: ciprianbarbul@yahoo.com

RESPONSABIL SAJ LUGOJ/FAGET - Avocat Florin Viorel Subtire, telefon: +40 723 532 979, e-mail: avflorin73@yahoo.com

RESPONSABIL SAJ DETA - Avocat Silviu Ioan Catalin Oprisan, telefon: +40 724 502 272, e-mail: silvioprisan@yahoo.com

RESPONSABIL SAJ SANNICOLAU MARE - Avocat Leontin Marian Luca, telefon: +40 722 282 952, e-mail: cabinetavocat.lucamarian@gmail.com

SECRETAR-SEF Diana Zuber, telefon +40 722 734 148, contact@baroul-timis.ro

SECRETAR Dana Sime, telefon +40 720 851 774, contact@baroul-timis.ro


2
. accesul publicului in sediul Baroului Timis este suspendat;


3. toate comunicarile intre Baroul Timis si CAA Filiala Timis, pe de-o parte si, respectiv, avocati, instante de judecata, parchete, inspectorate de politie, institutii publice, persoane fizice sau juridice de drept privat, pe de alta parte, se realizeaza exclusiv in format electronic (email/fax), la urmatoarele date de contact:

Baroul Timis, telefon/fax: +40 256 498 055, e-mail: contact@baroul-timis.ro

CAA Filiala Timis, telefon/fax: +40 256 498 055, e-mail: caavtimis@yahoo.ro


4. plata oricaror sume de bani datorate cu orice titlu catre Baroul Timis si/sau CAA Filiala Timis, se realizeaza prin virament bancar sau prin utilizarea aplicatiei de plata disponibila pe platforma interna a avocatilor membri ai Baroului Timis, utilizand urmatoarele date de plata:

BAROUL TIMIS, CIF 4759527, Cont: RO15BREL0002001437590100, Libra Internet Bank Timisoara

CAA Filiala TIMIS, CIF 9430265, Cont: RO56BREL0002001436770100, Libra Internet Bank Timisoara

Plata oricaror sume de bani datorate cu orice titlu de catre Baroul Timis si/sau CAA Filiala Timis catre avocati sau catre orice alt destinatar, se realizeaza prin virament bancar.


5. Baroul Timis ia toate masurile corespunzatoare pentru asigurarea permanentei functionarii pentru a asigura, pe durata starii de urgenta, desfasurarea actului de justitie, in conditiile prevazute de decret.II. Baroul Timis recomanda membrilor sai:


1. Formele de exercitare a profesiei sa nu isi inceteze activitatea. In pofida reducerii activitatii instantelor, activitatea juridica va avea o pondere semnificativa in societate si in aceasta perioada, iar avocatii trebuie sa sustina aceasta nevoie sociala.


2. Cu respectarea stricta a regulilor de concurenta prevazute in Statutul profesiei de avocat, avocatii vor ramane in stransa legatura cu clientii, fiind incurajata discutarea cu clientii curenti despre problemele juridice intampinate in aceasta perioada, cum le afecteaza starea de urgenta activitatea sau ce anume planuri de organizare au in vedere si daca pot fi ajutati.


3. Se recomanda ca formele de exercitare a profesiei sa adopte din timp masuri suplimentare pentru:

a) protejarea documentelor pentru situatia in care cladirea sediului profesional ar face obiectul unei interventii pentru dezinsectie;

b) facilitarea accesului la documentele pentru activitatea curenta in cazul imposibilitatii accesului in cladirea sediului (scanarea documentelor; documentele confidentiale tinute in dulapuri inchise etc.). Aceste scenarii sunt posibile si fiecare forma de exercitiu a profesiei trebuie sa aiba un plan care sa ii permita desfasurarea activitatii in aceste situatii.


4. Se recomanda ca formele de exercitare a profesiei sa adopte norme clare privind masuri de disciplina sanitara si de organizare a activitatii, precum:

a) Avocatii colaboratori sau salarizati in interiorul profesiei, precum si personalul de suport vor lucra de acasa, in masura in care prezenta lor la birou nu este strict necesara; se vor stabili norme interne pentru o buna comunicare in echipele de lucru.

b) Pentru cei care lucreaza de la domiciliu:

-sa fie disponibili in acelasi regim ca si in timpul activitatii anterioare starii de urgenta;

-sa fie utilizate mijloacele de comunicare on-line; se pot institui, acolo unde este cazul, retele care sa sustina conectarea simultana a mai multor utilizatori;

-este important ca avocatii care isi desfasoara activitatea in cadrul unei forme de exercitare a profesiei sa comunice proactiv, iar nu numai atunci cand sunt solicitati de coordonatori;

c) In cazul in care este strict necesara prezenta la sediul profesional/sedii secundare:

-in cazul in care exista riscul minim sau sporit de infectie (din cauza unor contacte cu persoane infectate etc.) sa fie anuntat avocatul coordonator, fiind interzisa prezenta la birou;

-pastrarea unei distante de minimum 2 metri unul fata de celalalt;

-folosirea, in masura in care aspectele logistice permit, a unei singure incaperi pentru fiecare persoana;

-intalnirile cu clientii se fac numai daca este strict necesar; este recomandabil ca numarul persoanelor prezente la aceste intalniri sa fie restrans, intalnirile sa se faca de principiu, intr-o singura incapere".

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.