ANULARE PROCES-VERBAL DE CONTRAVENTIE – Judecatoria Gaesti, sentinta civila nr. 389/09.02.2012, cauza Daniel Bota impotriva CNADNR: „Nu s-a facut dovada ca inscrisul electronic continand procesul-verbal a fost generat de catre agentul constatator, si nici dovada ca acest inscris a fost semnat electronic de catre agentul constatator”

Data: 14 July 2015, 12:07 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1601 afisari

Petentul Daniel Alexandru Bota a solicitat anularea procesului-verbal de contraventie seria R11 nr. 0208917 din 06.07.2011, prin care a fost amendat cu 250 lei pentru lipsa rovinietei. A aratat ca la data faptei nu a circulat pe drumurile publice, deoarece nu avea permis de conducere, ca numarul de inmatriculare nu se distinge clar din plansele foto si ca s-a incalcat art. 7 din O.G. nr. 2/2001, intrucat procesul-verbal nu este semnat de agentul constatator.


Intimata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania nu a depus intampinare si a solicitat judecarea in lipsa.

Instanta: „Procesul-verbal a fost comunicat petentului in copie, potrivit art. 25 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001, varianta tiparita pe hartie a procesului-verbal echivaland cu o copie a procesului-verbal. Chiar daca o astfel de comunicare, in copie, raspunde exigentei legale privind comunicarea procesului-verbal, instanta nu se raporteaza la aceasta copie pentru verificarea indeplinirii conditiilor de legalitate de catre procesul-verbal. (...) Atat in urma comunicarii actiunii, cat si in urma solicitarilor exprese ale instantei prin citatie si adresa, intimata nu a facut dovada existentei unei semnaturi electronice incorporate, atasate sau asociate logic inscrisului electronic continand procesul-verbal, potrivit art. 5 din Legea nr. 455/2001. (...)

Instanta retine ca nu s-a facut dovada ca inscrisul electronic continand procesul-verbal a fost generat de catre agentul constatator, si nici dovada ca acest inscris a fost semnat electronic de catre agentul constatator. Intrucat instanta este tinuta sa constate adevarul juridic, asa cum rezulta din probele depuse la dosarul cauzei, retine ca procesul-verbal nu a fost semnat de agentul constatator mentionat in cuprinsul acestuia”.

Sentinta civila nr. 389/09.02.2012. Judecatoria Gaesti

pres. Paul BALANOIU

Obiectul dosarului: plangere contravetionala (O.G. nr. 15/2002).

Solutia: „Admite plangerea. Anuleaza procesul-verbal seria R11 nr. 0208971 din 06.07.2011 si exonereaza petentul de la plata amenzii contraventionale si a tarifiului de despagubire. Cu recurs”. (definitiva prin neexercitarea caii de atac)

>>Sentinta civila nr. 389/09.02.2012 pronuntata de Judecatoria Gaesti, in dosarul nr. 7833/315/2011Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.