ANULARE PROCES VERBAL CONTRAVENTIE – Hotararea Judecatoriei Sectorului 1 din 23.01.2018: “Petentul a sesizat o instanta vadit necompetenta, cu rea-credinta, numai in scopul de a beneficia de efectul suspensiv al formularii plangerii contraventionale”

Data: 14 June 2018, 11:07 | autor: L.J. | 0 comentarii | 787 afisari

Judecatoria Sectorului 1 a declinat la data de 23.01.2018 competenta de solutionare a cauzei privind pe petentul S.V. si pe intimata IGPR, in favoarea Judecatoriei Sibiu, si a constatat ca petentul a sesizat o instanta vadit necompetenta, cu rea-credinta numai in scopul de a beneficia de efectul suspensiv al formularii plangerii contraventionale.

Prin cererea de chemare in judecata, inregistrata pe rolul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, petentul S.V. a solicitat, in contradictoriu cu intimatul IGPR, anularea procesului-verbal de contraventie. In drept, petentul a invocat dispozitiile art. 31, art. 16 din O.G. nr. 2/2001, dispozitiile OUG nr. 195/2002 si ale Regulamentului de aplicare a OUG nr. 195/2002, Normele de metrologie legala, practica CEDO si practica judecatoresca.
In dovedirea cererii petentul a solicitat incuviintarea probei cu inscrisuri.
Cererea a fost legal timbrata cu taxa judiciara de timbru in valoare de 20 lei, in temeiul art 19 din OUG nr. 80/2013. Desi legal citata, intimata nu a formulat intampinare.

Minuta Judecatoriei Sectorului 1 din 23.01.2018:

Admite exceptia necompetentei teritoriale a Judecatoriei Sectorului1 Bucuresti.
Declina competenta de solutionare a cauzei privind pe petentul S.V. si pe intimata IGPR, in favoarea Judecatoriei Sibiu.
In temeiul art. 187 alin 1 pct. 1 lit. a C Proc Civ dispune amendarea petentului cu suma de 1000 lei, pentru formularea unei cereri la o instanta vadit necompetenta.
Cu cerere de reexaminare in termen de 15 zile de comunicare in ceea ce priveste dispozitia de amendare.
Cererea de reexaminare se va depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.
Fara cale de atac in ceea ce priveste dispozitia de declinare a competentei
”.

Extras din hotarare:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.