ANULARE DECIZIE CNSAS. CAZUL DAN VOICULESCU – ICCJ, decizia nr. 1465/10.03.2008: "Colaborarea recurentului cu Securitatea este inscrisa in fisa personala a acestuia (...) Potrivit fisei personale, recurentul a purtat numele conspirativ 'Felix' (...) Inscrisul, chiar si in ipoteza in care nu este semnat de un ofiter de securitate, a fost extras dintr-un dosar ce apartinea fostei Securitati – Directia a III-a, astfel incat prezumtia de veridicitate este pe deplin aplicabila"

Data: 28 July 2015, 18:01 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1277 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal a respins ca nefondat recursul declarat de reclamantul Dan Voiculescu impotriva sentintei nr. 671/05.02.2010 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, mentinand solutia instantei de fond de respingere a cererii de anulare a deciziei nr. 234 din 15 iunie 2006, emisa de Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, prin care s-a stabilit ca reclamantul a fost colaborator al politiei politice comuniste.


Extras din decizie:

Colaborarea recurentului cu Securitatea este inscrisa in fisa personala a acestuia (proba noua in prezenta cauza) ce emana de la Ministerul de Interne-Directia a III-a. Potrivit fisei personale, recurentul-reclamant a fost recrutat ca informator de catre fostul serviciu 7 (Comercianti) si in timpul colaborarii a purtat numele conspirativ 'Felix'. Inscrisul, chiar si in ipoteza in care nu este semnat de un ofiter de securitate, a fost extras dintr-un dosar ce apartinea fostei Securitati – Directia a III-a, astfel incat prezumtia de veridicitate este pe deplin aplicabila”.

Decizia nr. 1465/10.03.2008. ICCJ - Sectia de contencios administrativ si fiscal

pres. Carmen ILIE

jud. Iuliana RICIU

jud. Emanuel ALBU

Obiectul dosarului: anulare act administrativ

Solutia: "Respinge recursul declarat de Voiculescu Dan impotriva sentintei civile nr. 671 din 5 februarie 2010 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII- a contencios administrativ si fiscal ca nefondat. Respinge cererea privind acordarea cheltuielilor de judecata formulata de intimatii-intervevienti Silaghi Paraschiva, Silaghi Victor si Kallberg Mikaela. Irevocabila".

>>Decizia nr. 1465/10.03.2008 pronuntata de ICCJ - Sectia de contencios administrativ si fiscal, in dosarul nr. 22502/3/2008

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.