ANCOM: Ce drepturi au utilizatorii de telefonie, internet sau televiziune cand achizitioneaza aceste servicii prin aplicatii online sau telefonic

Data: 17 April 2018, 13:19 | autor: L.J. | 0 comentarii | 797 afisari

Autoritatea Nationala pentru Administrarea Si Reglementarea in Comunicatii (ANCOM) a realizat o analiza cu privire la drepturile utilizatorilor de telefonie, internet sau televiziune care achizitioneaza astfel de servicii prin aplicatii online, e-mail sau telefon. ANCOM subliniaza ca acest tip de contracte incheiate online sau telefonic sunt considerate incheiate doar dupa ce utilizatorii si-au exprimat consimtamantul in scris "pe un suport durabil", acest tip de contract purtand denumirea de "Contract la distanta". ANCOM precizeaza in acest sens ca utilizatorii care au incheiat contracte la distanta au dreptul de a se retrage in termen de 14 zile de la incheierea acestuia, fara necesitatea invocarii unui motiv intemeiat pentru justificarea deciziei.


In acest sens, ANCOM si ANPC au elaborat un ghid prin care este prezentata modalitatea de interpretare a legislatiei nationale referitoare la incheierea contractelor la distanta, respectiv in afara spatiilor comerciale.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.