ANAF, INFRANGERE LA INALTA CURTE - “Au probat cu actele depuse la dosar consecintele materiale grave care le-ar suporta”

Data: 25 July 2019, 11:29 | autor: L.J. | 0 comentarii | 675 afisari

Prin Decizia 295/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul declarat de recurentele-reclamante.

Prin cererea formulata la data de 22.12.2017, reclamantele A. si C. - Sucursala Bucuresti au chemat in judecata pe parata Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti - Administratia Sector 1 a Finantelor Publice, solicitand suspendarea executarii Deciziei de impunere din 07.09.2017 si a Raportului de inspectie fiscala din 07.09.2017 ce au fost comunicate Societatii in data de 27.09.2017, pana la solutionarea in fond a actiunii in anularea actelor administrative fiscale respective, precum si obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata ocazionate, ca urmare a solutionarii prezentei cauze.

Prin Sentinta nr. 158 din data de 19.01.2018 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, s-a respins cererea de suspendare formulata de reclamantele A. si C. - Sucursala Bucuresti, in contradictoriu cu parata Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti - Administratia Sector 1 a Finantelor Publice, ca neintemeiata.

Conform art. 1064 alin. (4) in referire la art. 1057 C. proc. civ., s-a dispus restituirea catre reclamanta A. a cautiunii in cuantum de 806.222 RON consemnata la B. SA cu recipisa nr. x/1 (avand mentiunea ca reprezinta cautiune in dosarul nr. x/2017 aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti), la ramanerea definitiva a prezentei sentinte.

Impotriva Sentintei nr. 158 din data de 19.01.2018 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, au formulat recurs recurentele-reclamante A. si C. - Sucursala Bucuresti, invocand motive de nelegalitate prevazute de art. 488 pct. 6 si 8 C. proc. Civ.

Minuta ICCJ:

“Admite recursul declarat de recurentele-reclamante A. si C. - Sucursala Bucuresti impotriva Sentintei civile nr. 158 din 19 ianuarie 2018, pronuntate de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal.

Caseaza sentinta recurata si, rejudecand, admite cererea de suspendare formulata de reclamantele A. si C. - Sucursala Bucuresti.

Dispune suspendarea executarii Deciziei de impunere din 07.09.2017 si a Raportului de inspectie fiscala din 07.09.2017, pana la solutionarea in fond a actiunii in anularea actelor administrative fiscale respective (ce face obiectul dosarului nr. x/2018 aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti).

Obliga intimata-parata Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti - Administratia Sector 1 a Finantelor Publice la plata catre recurente a cheltuielilor de judecata in cuantum de 5.000 de RON, reprezentand taxa judiciara de timbru si onorariu de avocat, cu aplicarea dispozitiilor art. 451 alin. (2) C. proc. civ.

Definitiva”

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.