AMR critica OUG 7/2019, dar se opune vehement iesirii in strada a magistratilor

Data: 22 februarie 2019, 14:19 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1038 afisari

Asociatia Magistratilor din Romania, prin presedintele interimar, jud. dr. Andreea Ciuca (foto), reactioneaza fata de subiectul momentului in Justitie, respectiv emiterea de catre Guvern a Ordonantei de Urgenta nr. 7/2019. Nu iese in strada, asa cum alti magistrati au anuntat deja, ci a ales sa anunte printr-un amplu comunicat de presa care sunt nemultumirile fata de modificarile aduse prin Ordonanta 7/2019 Legilor Justitiei.


Conform comunicatului de presa din 22 februarie 2019 al Asociatiei Magistatilor din Romania, reprezentatii AMR condamna urgenta cu care s-a decis modificarea Legilor Justitiei, aratand ca pe langa prevederile modificate ca urmare a solicitarilor formulat de Consiliul Superior al Magistarturii, OUG nr. 7/2019 contine si dispozitii care lovesc in principiul separatiei carierelor judecatorilor si procurorilor, sustinut de AMR de un deceniu.

Printre altele, AMR se refera la conditiile de participare la concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care prin OUG nr. 7/2019 au fost modificate si au creat posibilitatea ca la vechimea in magistratura pentru promovarea la instanta suprema sa se tina cont si de perioada in care judecatorii au ocupat functia de procuror.

O alta modificare sanctionata de AMR,

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.