AMENINTAREA. LIPSA LATURII OBIECTIVE (S.U.P.) - Rezolutia din 08.08.2011 a procurorului Mihai Pruna, din cadrul PJS1 Bucuresti, in dosarul nr. 12975/P/2010: „Invinuitul Dan Marian nu a exercitat asupra partii vatamate Victor Ciutacu actiuni de amenintare... Sintagma 'Meriti sa fii batut!' pe care a folosit-o invinuitul la adresa partii vatamate nu poate fi caracterizata general, asa cum precizeaza si partea vatamata, nefiind astfel de natura a produce o temere”

Data: 23 October 2015, 17:56 | autor: A.P. | 0 comentarii | 2789 afisari

Prin rezolutia din 8 august 2011 emisa in dosarul nr. 12975/P/2010, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului Dan Marian, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare la adresa realizatorului TV Victor Ciutacu.


In adoptarea solutiei, procurorul a apreciat ca in cauza nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de amenintare, sub aspectul laturii obiective.

proc. Mihai PRUNA

Faptele retinute: amenintarea - art. 193 CP 1969.

Solutia: "In temeiul art. 249 alin. (1) Cpp raportat la art. 11 pct. 1 lit. b) si art. 10 alin. (1) lit. d) Cpp, dispun scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului Dan Marian, (...), cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare prevazute de art. 193 Cod penal. In baza art. 192 alin. (3) Cpp, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Solutia de comunica".

>>Rezolutia din 08.08.2011 intocmita de procurorul Mihai Pruna, din cadrul PJS 1 Bucuresti, in dosarul nr. 12975/P/2010

Extras din rezolutie:

"La data de 11.08.2010, numitul Ciutacu Victor Gabriel a formulat o plangere penala la Sectia 2 Politie aratand faptul ca in ziua de 09.08.2010, in jurul orelor 20:30, in timp ce se afla in incinta complexului comercial Baneasa Shopping City, a fost amenintat de persoane necunoscute. In urma cercetarilor efectuate a fost identificat faptuitorul Dan Marian. (...)

Prin rezolutia din data de 20.08.2010, organele de cercetare penala din cadrul Sectiei 2 Politie au dispus inceperea urmaririi penale fata de numitul Dan Marian, sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare prev. de art. 193 Cod penal. (...)

Din continutul declaratiilor date de partea vatamata, rezulta ca in data de 09.08.2010, in jurul orelor 20:30, in timp ce se afla in complexul comercial Baneasa Shopping City impreuna cu fiul sau in varsta de 13 ani, a fost insultat si amenintat de invinuitul Dan Marian cu exercitarea de violente fizice, sursa nemultumirii acestuia fiind optiunea politica a partii vatamate exprimata in aparitiile sale de la televiziune. Dorind sa nu ia amploare conflictul, partea vatamata nu a ripostat si a parasit complexul comercial, indreptandu-se spre un taxi. In momentul cand a ajuns langa taxi, invinuitul s-a apropiat si a continuat sa-l ameninte cu violente fizice. Dupa ce s-a urcat in taxi, a venit un al doilea individ, care, la randul sau, l-a insultat si amenintat cu violente fizice. In acelasi timp, invinuitul Dan Marian i-a cerut taximetristului sa nu plece, continuand sa adreseze insulte si amenintari, incidentul terminandu-se odata cu pornirea si plecarea taxiului. (...)

Se constata, din analiza probelor administrate in cauza, ca invinuitul Dan Marian nu a exercitat asupra partii vatamate Victor Ciutacu actiuni de amenintare, in sensul de a arata acestuia intentia sa de a face un rau. Invinuitul Dan Marian a adresat partii vatamate injurii, reprosandu-i atitudinea sa din cadrul emisiunilor TV. Sintagma 'Meriti sa fii batut!' pe care a folosit-o invinuitul la adresa partii vatamate nu poate fi caracterizata general, asa cum precizeaza de altfel si partea vatamata, nefiind astfel de natura a produce o temere, aceasta cu atat mai mult cu cat din comportamentul invinuitului, pe toata durata conflictului, nu a rezultat ca acesta va trece la infaptuirea vreunui rau".

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.