Al cincisprezecelea ghinion pentru Camelia Bogdan la CSM (Document)

Data: 15 mai 2020, 13:35 | autor: L.J. | 0 comentarii | 691 afisari

Judecatoarea suspendata Camelia Bogdan (foto), de la Curtea de Apel Bucuresti, a avut parte la 17 martie 2020 de al cincisprezecelea ghinion la Consiliul Superior al Magistraturii.


Hotararea nr. 253/2020 a Sectiei pentru judecatori a fost publicata miercuri, 13 mai 2020.

Mai exact, Bogdan ceruse sa-i fie aparata reputatia profesionala in urma articolului „Ce spuneam acum un an...”, publicat de Q Magazine la data de 29 ianuarie 2020, unde autorul s-a referit inclusiv la judecatoarea suspendata in urmatorul paragraf:

Daca judecatorul Stan Mustata, cel condamnat pentru o vina inventata, numai pentru a facilita condamnarea fara probe a lui Dan Voiculescu, si asasinat in inchisoare, ar mai fi trait, ar fi ramas fara pensie, in timp ce judecatoarea Camelia Bogdan, cea care i-a luat locul la interventia SRI si a facut treaba murdara (potrivit chiar declaratiei fostului Presedinte Traian Basescu) nu va avea nicio problema sa o primeasca atunci cand va ajunge la varsta pensionarii. Frumoasa lectie de morala! Asta vrem?!”

La randul lui, CSM i-a respins Cameliei Bogdan solicitarea, explicandu-i in felul urmator:

In paragraful din continutul articolului vizat si apreciat de doamna judecator ca aducand atingere reputatiei sale profesionale, jurnalistul, in cadrul analizei efectului moral al dispozitiilor legale, face trimitere la doamna judecator Bogdan Camelia, care 'i-a luat locul judecatorului Stan Mustata la interventia SRI si a facut treaba murdara', potrivit chiar declaratiilor fostului presedinte Traian Basescu.

Faptul ca jurnalistul semnatar a mentionat ca doamna judecator i-a luat locul judecatorului Stan Mustata la interventia SRI si a facut 'treaba murdara' (vizat fiind dosarul nr. 25497/3/2012**) nu poate fi considerat ca aducand atingere reputatiei profesionale a doamnei judecator Bogdan Camelia, atata timp cat afirmatia ziaristului, chiar daca pe alocuri tendentioasa, face referire la o problema de interes public real, iar maniera de prezentare nu depaseste limitele unor critici admisibile si nu constituie elemente de natura a afecta autoritatea de care judecatorul ar trebui sa se bucure in exercitarea functiei sale.

Sectia apreciaza ca aceasta remarca se circumscrie libertatii de exprimare, fara a se putea identifica elemente de natura a aduce atingere reputatiei profesionale a doamnei judecator Camelia Bogdan”.

In plus, judecatorii CSM au inventariat momentele in care Camelia Bogdan a cerut sa-i fie aparata reputatia profesionala dupa mai multe articole mediatice referitoare la felul in care ea a solutionat dosarul ICA / Telepatia. Este vorba (fara a mentiona cazul de fata) despre 23 solicitari, grupate in 14 dosare (unele dintre ele fiind conexate), toate primind solutii de respingere.

>> Hotararea nr. 253/2020 a Sectiei pentru judecatori

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.