AJUTOR PUBLIC JUDICIAR - “Nu se poate retine ca petenta contestatoarea se afla in stare de nevoie”

Data: 18 April 2019, 10:07 | autor: L.J. | 0 comentarii | 303 afisari

Prin Hotararea din 07.12.2017, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a respins cererea formulata de petenta, ca neintemeiata.

Prin cererea inregistrata pe rolul instantei la data de 04.12.2017 contestatoarea M.I.A. a formulat cerere de reexaminare a incheierii din data de 15.11.2017 prin care instanta a respins cererea sa de ajutor public pentru plata taxei judiciare de timbru si a cautiunii in cererea de suspendare provizorie a executarii silite.
In motivarea cererii, contestatoarea a aratat ca a depus contestatie la executare la data de 24.04.2017, aspect care nu indreptateste instanta nici macar teoretic sa respinga cererea de ajutor public pentru suspendarea provizorie a executarii silite, ci din contra.

Contestatoarea a sustinut ca din inscrisurile depuse la dosarul cauzei rezulta ca veniturile sale sunt inexistente, fapt ce nu indreptateste instanta in mod paradoxal sa respinga cererea, concluzionand ca ar avea venituri nedeclarate, ci din contra. Contestatoarea a apreciat ca declaratia sa ca nu are venituri se coroboreaza cu prezumtiile stabilite de lege in favoarea sa, si cu toate acestea, daca instanta avea un dubiu asupra celor declarate si dovedite implicit prin actele depuse, inainte de a respinge cererea, ar fi trebuit in conformitate cu art. 22 C. proc. civ si art. 14 al 3 din OUG 51/2008 sa solicite lamuriri, caz in care ar fi mentionat instantei, nenumaratele imprumuturi de la prieteni si familie.

Contestatoarea a mentionat ca incheierea este de asemenea si nelegala, intrucat instanta nu poate institui un criteriu suplimentar, neprevazut de lege, cum ar fi cel al valorii taxei de timbru/cautiunii, si a apreciat ca exista obligativitatea acordarii ajutorului public judiciar.

Minuta Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

“Respinge cererea formulata de petenta M.I.A., ca neintemeiata.
Definitiva”.

Extras din hotararea Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.