ACTIUNE IN RASPUNDERE DELICTUALA - “Urmeaza a fi admisa actiunea civila”

Data: 13 November 2019, 11:20 | autor: L.J. | 0 comentarii | 404 afisari

Prin Hotararea 365/2019, Judecatoria Sinaia a admis actiunea civila.

Prin cererea de chemare in judecata inregistrata pe rolul Judecatoriei Sinaia la data de 12.12.2018, reclamantul, in contradictoriu cu paratele, a solicitat ca in baza probelor ce se vor administra, sa oblige in solidar paratele la plata sumei de 1.400 lei, reprezentand prejudiciu ce  i-a fost cauzat de fiul, respectiv nepotul paratelor, minorul.. Cu obligarea paratelor la plata cheltuielilor de judecata.

  In fapt, s-a aratat ca la data de 24.07.2018 a sesizat Politia Orasului Comarnic cu privire la imprejurarea ca persoane necunoscute au patruns in curtea locuintei sale si din autoturismul lasat descuiat i-au sustras suma de 3.500 lei. Fiind administratorul unei firme de constructii, banii respectivi i-a primit de la o persoana careia ii construia o casa pentru achizitionarea materialelor necesare.

   S-a invederat ca in urma activitatilor desfasurate de organele de politie, s-a stabilit ca in noaptea de 23/24.07.2018 in jurul orei 3.00, minorul a patruns in curtea sa si cunoscand locul in care se aflau banii, a sustras suma de 3.500 de lei.

  Reclamantul a mai aratat ca in urma chestionarii minorului cu privire la obiectul plangerii penale, acesta a recunoscut ca a patruns in curtea sa, si ca din autoturism a sustras suma de 3.200 lei, pretinzand ca exista posibilitatea ca bancnotele sa se fi lipit si sa fi gresit numaratoarea lor.

 Totodata, minorul a declarat ca el a cheltuit suma de 2000 de lei, iar restul i-a dat bunicii sale.

   In continuare, s-a subliniat faptul ca in urma audierii la Politia Comarnic, parata a declarat ca nepotul sau i-a inmanat suma de 1.200 lei in noaptea de 23/24.07.2018 si a predat organelor de politie suma de 600 lei, suma ce i-a fost ulterior restituita.

  A precizat ca a primit si suma de 1.500 lei (in 3 transe a cate 500 de lei) de la  concubinul paratei, mama minorului, ramanand de recuperat suma de 1.400 de lei.

Minuta Judecatoriei Sinaia:

“Admite actiunea civila de fata si dispune obligarea paratelor sa plateasca in favoarea reclamantului suma de 1400 lei, cu titlul de prejudiciu cauzat de catre  minorul...

 Conform art. 453 Cod procedura civila va obliga paratele sa achite reclamantului cheltuieli de judecata in suma de 1103 lei , compuse din  taxa de timbru de 103 lei si onorariu avocatial de 1000 de lei”.

Extras din decizia Judecatoriei Sinaia:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.