ACORD DE RECUNOASTERE INCHEIAT CU DIICOT - “Rezulta suficiente date cu privire la existenta faptelor”

Data: 27 September 2019, 11:10 | autor: L.J. | 0 comentarii | 441 afisari

Prin Sentinta 33/2018, Tribunalul Covasna a admis acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de inculpat cu DIICOT.

La data de 19 octombrie 2018, Tribunalul Covasna a fost sesizat cu acordul de recunoastere a vinovatiei din data de 18 octombrie 2018, incheiat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Covasna cu inculpatul G. I., cercetat in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunilor de „trafic de droguri de risc”, prev. de art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/2000, si „detinere de droguri de risc, fara drept, pentru consum propriu”, prev. de art. 4 al. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 38 al. 1 C.pen., obiect al cauzei penale nr. 48/D/P/2018.

Minuta Tribunalului Covasna:

“In baza art. 485 al. 1 lit. a C.pr.pen., admite acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Covasna cu inculpatul G. I.
In baza art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 480 al. 4 C.pr.pen., condamna pe inculpatul G. I. la pedeapsa de 1(un) an si 4(patru) luni inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului prev. de art. 66 al. 1 lit. n C.pen., pe o perioada de 2 ani, respectiv dreptul de a comunica cu numitul M. H. si de a se apropia de acesta, pentru savarsirea infractiunii de 'trafic de droguri de risc'.
IKn baza art. 65 al. 1 C.pen., aplica inculpatului G. I. pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii dreptului prev. de art. 66 al. 1 lit. n C.pen., care, potrivit art. 65 al. 3 C.pen., se executa din momentul ramanerii definitive a hotararii de condamnare si pana cand pedeapsa principala se considera executata.
In baza art. 4 al. 1 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 480 al. 4 C.pr.pen., condamna pe acelasi inculpat la pedeapsa de 3(trei) luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de 'detinere de droguri de risc, fara drept, pentru consum propriu'.
In baza art. 38 al. 1 C.pen., rap. la art. 39 al. 1 lit. b C.pen. si art. 45 al. 1 C.pen., din pedepsele de mai sus, aplica inculpatului G. I. pedeapsa cea mai grea, aceea de 1(un) an si 4(patru) luni inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului prev. de art. 66 al. 1 lit. n C.pen., pe o perioada de 2 ani, la care se adauga un spor de o treime din cealalta pedeapsa, respectiv 1(o) luna inchisoare, si in final inculpatul executa pedeapsa de 1(un) an si 5(cinci) luni inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului prev. de art. 66 al. 1 lit. n C.pen., pe o perioada de 2 ani.
In baza art. 91 C.pen., dispune suspendarea executarii pedepsei cu inchisoarea sub supraveghere si, in baza art. 92 al. 1 C.pen., stabileste pentru inculpatul G. I. termen de supraveghere de 2 (doi) ani, care potrivit art. 92 al. 2 C.pen., se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii.
Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare””.

Extras din sentinta Tribunalului Covasna:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.