ACORD DE RECUNOASTERE CU DNA - “A pretins si a primit un parfum de dama”

Data: 14 March 2019, 12:08 | autor: L.J. | 0 comentarii | 568 afisari

Prin sentinta din 23.10.2017, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe N.L.P., la data faptelor comisar sef de politie cu functia de instructor superior in cadrul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita in forma continuata la  2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendarea pedepsei. Inculpatul a incheiat acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii DNA.

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

“In perioada 2015 - mai 2017, inculpatul, in calitate de instructor superior (sef an invatamant) in cadrul Academiei de Politie 'Alexandru Ioan Cuza' Bucuresti, a pretins si primit de la un student (martor in cauza) foloase necuvenite in valoare totala de aproximativ 800 lei. Produsele respective au fost pretinse si primite de inculpat in legatura cu neindeplinirea unor acte ce intra in indatoririle sale de serviciu, respectiv neefectuarea demersurilor pentru sanctionarea studentului in cazul savarsirii unor abateri disciplinare.
In prezenta aparatorului ales, inculpatul a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:
- 2 (doi) ani si 6 (sase) luni inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat".


Minuta Tribunalului Bucuresti:

“In baza art. 485 alin. 1 lit. a C.p.p., admite acordul de recunoastere a vinovatiei, incheiat intre inc. P. L. N. si Parchetul de pe langa ICCJ – DNA in dosar nr. 128/P/2017. In baza art. 6 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 289 alin. 1 C.p., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. si cu aplic. art. 480 alin. 4 C.p.p., condamna pe inculpat la pedeapsa inchisorii de 2 ani si 6 luni, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita in forma continuata (3 acte de materiale). In baza art. 67 alin. 2 C.p. rap. la art. 289 alin. 1 C.p., interzice inculpatului drepturile prev. art. 66 alin. 1 lit. a si b C.p., pe o perioada de 3 ani. in baza art. 65 C.p., aplica inculpatului pedeapsa accesorie prev. de art. 66 alin. 1 lit. a si b C.p. In baza art. 91 alin. 1 C.p., suspenda sub supraveghere executarea pedepsei pe un termen de incercare de 3 ani, care se calculeaza conform art. 92 C.p. in baza art. 93 C.p. pe durata termenului de incercare inculpatul va respecta urmatoarele masuri de supraveghere: - se va prezenta la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti, la datele fixate de catre acesta; - va primi vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; - va anunta, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; - va comunica schimbarea locului sau de munca; - va comunica informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. In baza art. 93 alin. 2 lit. d C.p., instanta impune inculpatului obligatia sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, pe durata termenului de incercare, fara acordul instantei. In baza art. 93 alin. 3 C.p., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Fundatiei pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare sau Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului – Sector 4, pe o perioada de 90 de zile. In baza art. 91 alin. 4 C. pen. atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 96 C. pen. In baza art. 68 alin. 1 lit. b C.p.p., executarea pedepselor complementare aplicate prin prezenta hotarare incepe cu data ramanerii definitive a hotararii de condamnare. In baza art. 399 alin. 1 C.p.p., mentine masura controlului judiciar. In baza art. 404 alin. 4 lit. c C.p.p. rap. la art. 20 din Legea nr. 78/2000, mentine masura sechestrului asigurator instituita asupra sumei de 770 lei, prin ordonanta nr. 128/P/2017 dispusa in data de 29.05.2017 in baza art. 289 alin. 3 C.p., confisca de la inculpat suma de 770 lei, consemnata la CEC BANK la data de 16.05.2017, pe numele inculpatului si la dispozitia PICCJ – DNA. In baza art. 274 alin. 1 C.p.p., obliga pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de catre stat in valoare de 3.300 lei. Cu apel, in termen de 10 zile de la comunicare”.

Extras din sentinta Tribunalului Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.