ACHIZITIA DE CERTIFICATE VERZI – Decizia Inaltei Curti prin care a fost admis recursul impotriva Sentintei pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti: „ Nu s-a probat ca parata ANRE si-a indeplinit obligatia de notificare a deciziei catre reclamanta”

Data: 14 December 2018, 11:00 | autor: L.J. | 0 comentarii | 463 afisari

Prin Decizia 256/2018, Inalta Curte a admis recursul declarat de reclamanta SC A. SA Focsani impotriva Sentintei nr. 3022 din 10 noiembrie 2014 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. A casat sentinta recurata si a trimis cauza spre rejudecare la aceeasi instanta.
Prin cererea de chemare in judecata formulata la data de 16 iunie 2014 reclamanta SC A. SA Focsani a solicitat, in contradictoriu cu parata Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, anularea Deciziei nr. 939 din 15 aprilie 2014 privind stabilirea operatorilor economici care nu si-au indeplinit cota obligatorie de achizitie de certificate verzi si numarul de certificate verzi neachizitionate de catre acestia pentru anul 2013, emisa de presedintele ANRE, in ceea ce o priveste pe reclamanta; suspendarea efectelor deciziei, respectiv suspendarea executarii societatii in ceea ce priveste suma de 96,655,11 lei, reprezentand contravaloare certificate verzi neachizitionate, evidentiata in factura fiscala nr. 2005976 din 19 mai 2014, emisa de Administratia Fondului pentru Mediu in baza Deciziei nr. 939 din 15 aprilie 2014.
Prin Sentinta nr. 3022 din 10 noiembrie 2014, Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, a respins exceptia inadmisibilitatii cererii ca neintemeiata, a admis exceptia tardivitatii cererii in anulare a Deciziei nr. 939 din 15 aprilie 2014 si a cererii de suspendare a executarii acesteia formulata de reclamanta SC A. SA Focsani, in contradictoriu cu parata Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), ca tardiv formulata.
Impotriva sentintei mentionate la pct. 2 a declarat recurs reclamanta SC A. SA Focsani, care invocand prevederile art. 488 alin. (1) pct. 8 C. proc. civ. a solicitat admiterea recursului, casarea sentintei si pe fond admiterea actiunii, astfel cum a fost formulata. Reclamanta invoca faptul ca in mod eronat instanta de fond a apreciat ca termenul de 30 de zile pentru promovarea actiunii in contencios administrativ curge de la data publicarii deciziei pe pagina de internet a ANRE.

Minuta Inaltei Curti:

„Admite recursul declarat de reclamanta SC A. SA Focsani impotriva Sentintei nr. 3022 din 10 noiembrie 2014 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Caseaza sentinta recurata si trimite cauza spre rejudecare la aceeasi instanta. Definitiva”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.