ACHITAREA LUI VASILE BLAGA - “Depasirea limitelor de legalitate si loialitate in administrarea probelor de catre procuror”

Data: 28 May 2019, 12:57 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1641 afisari

Lumea Juridica prezinta motivarea sentintei 2198/2017 in dosarul 1240/3/2017 prin care Tribunalul Bucuresti l-a achitat Vasile Blaga, actual europarlamentar PNL. Vasile Blaga a fost achitat in baza art. 16, alin 1 lit. a) din Codul de Procedura Penala care prevede ca “fapta nu exista”.

In rechizitoriul intocmit de procurorii Mircea Negulescu si Giluela Diaconu de la DNA Ploiesti s-a retinut urmatoarea stare de fapt:

“In perioada 2011-2012, in calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit in patru randuri, de la o societate comerciala reprezentata de inculpatul Berdila Horatiu Bruno, suma totala de 700.000 euro, in schimbul exercitarii influentei prin intermediul inculpatului Stefan Gheorghe (vicepresedinte al aceluiasi partid) asupra unei persoane care a detinut consecutiv functii de conducere la doua companii nationale, astfel incat firma reprezentata de Berdila Horatiu Bruno sa obtina contracte la cele doua companii nationale.
Suma totala de 700.000 euro a fost primita prin intermediului inculpatului Stefan Gheorghe, vicepresedintele respectivei formatiuni politice (500.000 euro) si printr-un alt intermediar (200.000 euro)”.


Minuta Tribunalului Bucuresti:

“In baza art 16 alin 1 lit a cod procedura penala achita inculpatul Blaga Vasile sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta. Ridica sechestrul asigurator dispus in cursul urmaririi penale. Cu apel”.

Judecator:

Cipariu Monica Claudia

Extras din sentinta Tribunalului Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# Cocosel date 28 May 2019 14:26 +1

Iohannusul are o justitie de ...

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.