ACHITARE DIN LIPSA DE PROBE – Motivarea din dosarul 2044/111/2014: “Cea mai mare parte a probatoriului este favorabil apararii si mai putin acuzarii... Denunturile formulate nu au o valoare probatorie in sine in absenta coroborarii acestora cu alte probe certe de vinovatie, care nu a fost dovedita de parchet, dincolo de orice dubiu rezonabil, ca inculpatul ar fi comis infractiunea de care a fost acuzat, motiv pentru care se impunea achitarea acestuia” (Decizia)

Data: 11 April 2018, 13:40 | autor: | 0 comentarii | 878 afisari

Prin decizia penala 368 /A/2017 pronuntata in dosarul 2044/111/2014, Curtea de Apel Oradea a decis achitarea comisarului Virgil Popa, din cadrul Garzii Financiare Bihor, in baza art. 16 alin. (1) lit. c din Codul de procedura penala, care prevede canu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”.
In prima instanta, Popa a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare de Tribunalul Bihor. Potrivit rechizitoriului din 16 aprilie 2014 semnat de procurorul Dan Chirculescu si confirmat de seful DNA Oradea de atunci, Ciprian Man, “in perioada mai–august 2013, Virgil Popa, in calitate de comisar al Comisariatului Garzii Financiare Bihor, a pretins si a primit de la o persoana care administreaza o societate comerciala, in mai multe transe, 1.000 euro si zece saci cu zahar a cate 50 kg fiecare, in valoare de 35 euro/sac, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor lucratori de politie din IPJ Bihor si asupra unor functionari din cadrul DGFP Bihor si Garda Financiara Bihor si ca, prin intermediul acestora, o poate ajuta pe respectiva persoana in cursul unor verificari si controale ale acestor institutii la firma administrata de aceasta”.

Decizia penala 368 /A/2017. Curtea de Apel Oradea. Sectia Penala

Stadiu procesual: Apel

Obiectul dosarului: Traficul de influenta

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.