ABUZ IN SERVICIU – Rechizitoriul DNA Constanta din 12.10.2017 intocmit in dosarul 108/P/2017 pentru trimiterea in judecata a inculpatului Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, pentru savarsirea infractiuniii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit prev. de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin.1 C.pen. (2 fapte) cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen

Data: 12 April 2018, 15:48 | autor: L.J. | 0 comentarii | 880 afisari

Prin rechizitoriul intocmit la data de 12.10.2017, Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Constanta, a dispus trimiterea in judecata a urmatorilor inculpati:

-Constantin Hogea, primar al municipiului Tulcea, fara antecedente penale, cercetat in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de:

abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit prev. de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie raportat la art. 297 alin.1 C.pen. cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen. (2 fapte, relativ la emiterea autorizatiei de construire si trecerea suprafetei de teren pe care era amplasata o retea stradala din domeniul public in domeniul privat).

- Maria Brudiu, cercetata in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de:

complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. – art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie raportat la art. 297 alin.1 C.pen. cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen. (2 fapte, relativ la emiterea autorizatiei de construire si trecerea suprafetei de teren pe care era amplasata o retea stradala din domeniul public in domeniul privat).

- Bogdan Mihalca, arhitect sef al municipiului. Tulcea, cercetat in stare de libertate, pentru savarsirea infractiunii de:

complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. – art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie raportat la art. 297 alin.1 C.pen.
In data de 20 decembrie 2017, Tribunalul Tulcea a dispus restituirea la DNA a dosarului, dupa ce a constat neregularitatea rechizitoriului.

Infractiunile retinute: abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit prev. de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie raportat la art. 297 alin.1 C.pen. cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen. 2 fapte, complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. – art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie raportat la art. 297 alin.1 C.pen. cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen.

Solutia:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.