ABUZ IN SERVICIU – Decizia Inaltei Curti prin care s-a respins recursul in casatie al unui notar: “Aspectele invocate de aparare nu sunt incidente in cauza, inculpatul fiind condamnat pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma incalcarii legislatiei primare”

Data: 28 November 2018, 12:11 | autor: L.J. | 0 comentarii | 357 afisari

Prin Decizia 220/2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ca nefondat recursul in casatie formulat de inculpatul A. impotriva deciziei penale nr. 175/A din data de 17 mai 2017, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia penala.
Prin sentinta penala nr. 58/PI din data de 19 ianuarie 2017 pronuntata de Curtea de Apel Timisoara, sectia penala, in dosarul nr. x/2016, s-a dispus, in temeiul art. 297 alin. (1) C. pen. raportat la art. 396 alin. (1) si (2) C. proc. pen., condamnarea inculpatului A., notar public, la o pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.
Impotriva acestei hotarari a formulat apel, inculpatul A.

Prin decizia penala nr. 175/A din 17 mai 2017 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul nr. x/2016, a fost admis apelul declarat de inculpatul A. impotriva sentintei penale nr. 58/PI din data de 19 ianuarie 2017 pronuntata de Curtea de Apel Timisoara, sectia Penala, a fost desfiintata, in parte, sentinta penala atacata si rejudecand, a fost inlaturata din continutul pedepsei complementare si a celei accesorii, pedeapsa interzicerii exercitarii dreptului de a exercita profesia de notar public prevazuta de art. 66 alin. (1) lit. g) C. pen.

Au fost mentinute celelalte dispozitii ale sentintei atacate si totodata, a fost obligat inculpatul A. la plata sumei de 4.100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre intimatul - parte civila C. Impotriva deciziei din apel, a formulat recurs in casatie inculpatul A., prin avocat, la data de 16.11.2017, prin mail si la data de 17.11.2017, prin posta, in termenul prevazut de art. 435 C. proc. pen.

Constatand ca cererea de recurs in casatie formulata de inculpatul A. indeplineste cerintele prevazute de art. 434 - 438 din C. proc. pen., prin incheierea din data de 18 mai 2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala a admis in principiu, cererea de recurs in casatie, dispunand trimiterea cauzei la completul de 3 judecatori, in vederea judecarii pe fond a acesteia.

 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.