ABATEREA DISCIPLINARA A UNUI JUDECATOR – Decizia Completului de 5 judecatori al Inaltei Curti: “Magistratul ar fi trebuit sa cunoasca si sa respecte obligatiile legale si deontologice care incumba statutului de judecator”

Data: 12 September 2018, 12:34 | autor: L.J. | 0 comentarii | 585 afisari

Prin Decizia 333 din 11.12.2017, Completul de 5 judecatori al ICCJ a respins recursul formulat de un judecator impotriva Hotararii nr. 6 J din 28.03.2017, pronuntata de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori in materie disciplinara, prin care s-a admis in parte actiunea disciplinara si, in baza art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, s-a aplicat paratului... - judecator in cadrul Judecatoriei...., sanctiunea disciplinara constand in suspendarea din functie pe o perioada de 3 luni, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) din acelasi act normativ.

Impotriva Hotararii nr. 6/J/2017, pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori in materie disciplinara, in temeiul dispozitiilor art. 488 alin. (1) pct. 6 si 8 din Codul de procedura civila, a declarat recurs paratul X.

Chiar daca nu in mod explicit, recurentul a criticat solutia data actiunii disciplinare exclusiv cu privire la abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. c) din Legea nr.303/2004, invederand, in esenta, ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale acesteia.

Cu referire punctuala la situatia factuala retinuta din aceasta perspectiva in hotarare, respectiv, la particularitatile concrete ale cauzei penale examinate si la modul in care a condus dezbaterile in acea cauza in sedinta de judecata din data de 8.07.2014, autorul recursului a sustinut legalitatea masurilor pe care le-a dispus in dosar si a aratat, in esenta, ca, atat prin intreaga sa atitudine, cat si prin masurile dispuse, nu a facut altceva decat sa respecte dispozitiile procedurale incidente.

 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.