A murit un fost judecator CCR care s-a opus eratei din 2012

Data: 12 octombrie 2020, 18:59 | autor: L.J. | 0 comentarii | 6997 afisari

A murit un fost judecator de la Curtea Constitutionala a Romaniei care s-a opus eratei emise de catre CCR in 2012, prin care institutia a rasturnat rezultatul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, constatand neindeplinit pragul de 50% plus unu.


Este vorba despre avocatul si profesorul universitar Ion Predescu (foto), judecator CCR in perioada 2004-2013, iar anterior senator intre 1990 si 2004. Predescu a incetat din viata la 93 de ani, fiind nascut la 2 octombrie 1927 in comuna Optasi-Magura din judetul Olt.

Comunicatul CCR:

Curtea Constitutionala a Romaniei anunta cu profund regret decesul prof.univ.dr. Ion PREDESCU, judecator in perioada 2004 – 2013.

Stralucit absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si al Facultatii de Litere si Filosofie, domnul Ion PREDESCU va ramane in memoria publica drept o personalitate marcanta a vietii juridice si politice din Romania.

Avocat din 1952, consilier si director al BCAJ Craiova, senator din mai 1990, membru al Comisiei constitutionale a Adunarii Constituante, presedinte al Comisiei juridice a Senatului si ministru al Justitiei (1996), a participat la redactarea Constitutiei Romaniei (1991) si a legilor care au pus bazele statului de drept si democratiei constitutionale.

A fost membru al Asociatiei Juristilor din Romania si cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din Craiova si la Facultatea de Drept a Universitatii 'Spiru Haret' din Bucuresti, precum si autor a numeroase carti, articole si studii publicate in revistele de specialitate. Dovada a stralucitei sale cariere stau si distinctiile de stat si profesionale conferite de-a lungul timpului, intre care pot fi amintite Steaua Romaniei in grad de Cavaler, Ordinul Serviciul credincios, Ordinul patriarhal Sfintii Imparati Constantin si Elena, Cetatean de Onoare al municipiului Craiova, omagiat cu Meritul Academic.

Numit judecator al Curtii Constitutionale in anul 2004 pentru un mandat de 9 ani, a reprezentat un important factor de echilibru, ratiune si intelepciune, punand in slujba justitiei constitutionale intreaga sa eruditie, experienta profesionala si de viata, dar si calitatile umane deosebite.

Membrii Curtii Constitutionale si toti cei care au avut privilegiul de a-l fi cunoscut si de a fi lucrat impreuna cu domnul prof.univ.dr. Ion PREDESCU ii vor purta o binemeritata pretuire si o nestearsa amintire. Condoleante familiei indoliate”.

sursa foto: Agerpres

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.